Digital Marknadsföring

Digital marknadsföring omfattar all marknadsföring av produkter och tjänster som sker genom digitala kanaler och plattformar. Idag används digitala kanaler som sökning, sociala medier,
e-post och hemsidan för att kommunicera med våra nuvarande och framtida kunder.

Digital marknadsföring riktar sig till ett specifikt område av kundbasen med olika budskap som tilltalar målgruppen. Annonsering inkluderar annonser med sökresultat, e-postannonser, annonser i sociala medier och mer.  allt som inkluderar marknadsföring mellan företag och kunder. 

Digital Marknadsföring

Vilka verktyg används

Displayannonsering

Visningsannonser, även kända som banners, är visuella reklamplatser på webbplatser och appar. Annonser kan vara allt från text och logotyper till bilder och videor.
Vanligtvis så kostar dessa annonsplatser om man vill ha mycket besökare till sin sida, men har man vänner som har hemsidor så kan man ha annonser på hens sida så
kan han ha annons på din plats så kan man sprida trafiken mellan varandra, detta är perfekt om man har e-handel speciellt.

SEO – Search Engine Optimization

SEO, eller sökordsoptimering, är processen att optimera din webbplats så att den rankas högre på sökmotorer som Google,Yahoo,Bing. På så sätt ökar den organiska trafiken till webbplatsen.
SEO är en av de viktigaste delen inom digital marknadsföring och en som alla företag bör investera i. Visste du att mer än 80% av alla människor passeras via Google först sedan till hemsidan

Videomarknadsföring

YouTube har blivit den näst mest populära sökmotorn och många användare vänder sig till YouTube innan de fattar ett köpbeslut, för att lära sig något, läsa en recension eller bara för att koppla av. Det finns flera videomarknadsföringsplattformar inklusive Facebook, Instagram eller till och med TikTok-videor som du kan använda för att kickstarta en videomarknadsföringskampanj. Företag har störst framgång med video genom att förena den i sina SEO-kampanjer, innehållsmarknadsföring och bredare marknadsföringskampanjer för sociala medier.

Jag hade rekommenderat i dagsläget

  • 1. Tiktok
  • 2. Instagram
  • 2. Youtube

Affiliate marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är en av de äldsta formerna av marknadsföring, som har blåsts in nytt liv. Med affiliatemarknadsföring använder du så kallade “influencers” för att påverka andras produkter och får provision varje gång du gör en försäljning eller hänvisar en potentiell kund. Många välkända företag som Amazon har affiliateprogram som betalar miljontals dollar per månad för webbplatser som säljer deras produkter.

Sociala media marknadsföring

Det primära målet med en marknadsföringskampanj på sociala medier är varumärkesmedvetenhet och att bygga upp socialt förtroende. När du fördjupar din förståelse för social digital marknadsföring kan du använda den för att generera potentiella kunder eller till och med som en direktförsäljningskanal.

E-post marknadsföring

E-postmarknadsföring är fortfarande ett av de mest effektiva digitala marknadsföringsverktygen, särskilt för B2B-branschen. Många blandar ihop e-postmarknadsföring med spam, men det är inte meningen med e-postmarknadsföring. E-postmarknadsföring är ett sätt att få kontakt med dina potentiella kunder eller personer som är intresserade av ditt varumärke. Många digitala marknadsförare använder varannan digital marknadsföringskanal för att lägga till leads till sina e-postlistor, som de sedan genererar genom lead marketing för att konvertera dessa leads.

  • Denna metod är något jag rekommenderar STARKT för det genererar väldigt mycket pengar om du har många som har anslutit sig till ditt nyhetsbrev. Sen måste just nyhetsbrevet vara skrivet på ett säljande sätt och bidra till ökad försäljning för dig och ett värde för kunden.

Hemsidan

Webbplatsen är hjärtat i all digital marknadsföring. Detta är en mycket kraftfull kanal, men det är också ett nödvändigt medel för att genomföra olika marknadsföringskampanjer online. Webbplatser måste representera varumärken, produkter och tjänster på ett tydligt och minnesvärt sätt. Det ska vara snabbt, mobilvänligt och lätt att använda.
Du kan ha hur mycket följare som helst men sedan så blir du bannad och har inget efter nån minut. Med just att ha en hemsida så säkrar du att dina följare kommer besöka hemsidan och att du åter kan få dina följare t.ex på dina Socala Medier.